Support

Supportens öppettider

Support är tillgänglig  8.00-16:00 CET
helgfria vardagar från måndag till fredag.
Välkommen att besöka vår 24/7 Online hjälpcenter.

Kontakta oss

Välkommen att fylla i och sända oss dina kontaktuppgifter så återkommer vi snarast möjligt!

FAQ

Hur får man ett demokonto?

Om du vill titta närmare på Voceans kollaborativa plattform är du välkommen att kontakta oss genom att antingen fylla i kontaktformuläret på vår hemsida eller så kan du maila oss på info@vocean.com så återkommer vi till dig snarast. Se till att du sänder med ditt fulla namn, företagsnamn och kontaktuppgifter.

Hur kan jag få prisuppgifter och hur köper jag Vocean?

Användarlicenser till VOCEAN™ säljs endast genom utvalda partners. Vocean bedriver i dagsläget ingen direktförsäljning till slutkund. Du är självklart välkommen att kontakta oss för att erhålla en prisöversikt, så kopplar vi dig samman med en av våra försäljningspartners. Lättast fyller du i ett kontaktformulär här på vår hemsida eller mailar till info@vocean.com.

Vilka plattformar stödjer ni?

VOCEAN™ är tillgängligt genom alla senaste webbläsarversioner på datorer och mobila enheter (smartphone och tablet). Så länge du har den senaste versionen av webbläsaren installerad spelar det ingen roll vilken dator eller mobil du använder. Vi kommer också snart att erbjuda en Thinker-app för android och iOS.

Vilka datorer och browsers stöds av Vocean?

Du kan använda VOCEAN™ genom alla senaste webbläsarversioner på bärbara datorer och mobila enheter. Så länge du har den senaste webbläsarversionen installerad spelar det ingen roll vilken dator eller mobil du använder. Vi kommer också snart att erbjuda en mobil Thinker-app tillgänglig för Android och iOS.

Vi rekommenderar att du inte använder Internet Explorer eftersom Microsoft inte längre tillhandahåller säkerhetsuppdateringar eller teknisk support för äldre versioner av Internet Explorer.

Vart laddar jag ner er mobilapp och hur kommer jag igång?

Den mobila Thinker-appen lanseras inom kort och kommer att finnas tillgänglig i Google Play och Apples iTunes App Store.

Som användare skapar du enkelt ett användarkonto i appen genom att fylla i namn och mailadress. Sen är du redo att erhålla inbjudningar och deltaga i Aktiviteter!

Hur många Tänkare kan jag ha i mitt konto eller inkludera i en Aktivitet

Du kan inkludera ett obegränsat antal Tänkare i ditt VOCEAN™-konto. Vi har också gjort det möjligt för dig att ladda upp ett textdokument för att snabbt och enkelt kunna bjuda in en större mängd Tänkare.
Du kan inkludera obegränsad mängd Tänkargrupper i en Aktivitet. Skulle du som Skapare glömma att inkludera en Tänkar-grupp i orginalinbjudan, kan du när som helst lägga till och inkludera ytterligare Tänkar-grupper via Aktivitetens dashboard.

Hur kan jag enklast få in svar från mina kunder?

Det kan inte bli lättare att interagera med och få dina medarbetares, kunders eller samarbetspartners input! I några få steg kan du skicka ut och ta emot information i realtid:

Bjud in deltagare (så kallade “Tänkare”) som du önskar att erhålla information från. Inbjudan sker via sms eller epost och personen skapar enkelt ett Tänkarkonto online via erhållen länk

 

Tänkaren får en inbjudan till din Aktivitet via sms, epost eller sin mobila app

 

Tänkaren klickar på inbjudan och tas in i VOCEAN™s app- eller webbgränssnitt för Tänkare

 

Tänkaren svarar och lämnar in sin input

 

Allt eftersom administratören mottar indata från Tänkarna, byggs Dashboard på med data i realtid

 

Hur använder jag VOCEAN™ i butiksmiljö?

För offentlig insamling av insikter och information kan du möjliggöra ad hoc-åtkomst för kunder genom att dela den unika webblänken (som kan visualiseras som en QR-kod) i din butik. Genom att skanna QR-koden med en mobil eller tablet länkas kunden direkt in i VOCEAN™, så att du kan få de värdefulla insikterna på plats i realtid.

Många av mina medarbetare är inte på kontoret till vardags eller framför en dator, hur involverar jag dem?

VOCEAN™ stödjer alla de senaste supporterade webbläsarversioner på mobila enheter (telefoner och surfplattor) samt via iOS och mobilapp (appen släpps inom kort). Den enkla åtkomsten gör VOCEAN™ till din idealiska kanal för feedback och input från många personer – oavsett var de befinner sig.

Som administratör är det lika enkelt att skapa och skicka en Aktivitet du önskar input eller feedback om från din mobil, som den är på en dator. Detsamma gäller för de mottagare som du vill få information från.

Hur funkar det tekniskt?

Hela VOCEAN™-plattformen är en onlinetjänst byggd för extrem skalbarhet, hög säkerhet och att möjliggör dataöverföring i realtid. Den tekniska plattformen och dess kod ägs till fullo av Vocean, och vi försöker leva som vi lär, menom att samarbeta med externa specialistpartners för att inspireras och kunna leverera den senaste tekniken till våra kunder.

Vår självlärande AI-motor blir smartare över tiden. Allt eftersom vi på Vocean fortsätter att utveckla den och våt tjänst, kommer det i allt högre grad att kunna hjälpa dig med allt fler unika insikter.

Från ett tekniskt perspektiv ser Vocean all användardata som tillfällig data; skapad och ägd av våra kunder. Endast administratörer – d.v.s. Skaparen – kan radera användardatan.

Den bidragande delen – Tänkarna – kan när som helst radera sina Tänkarkonton. Tidigare inrapporterade data från dessa individer kommer i dessa fall att finnas kvar, men att vara helt anonyma för företagets administratören.

Vocean möjliggör naturligtvis back-up av data under kort tid.

Om din organisation föredrar ett lokal implementation istället för att använda vår molntjänst, så kan vi på Vocean möjliggöra detta. Kontakta oss för mer information.

Eftersom VOCEAN™ är en molntjänst tar vi hand om alla tekniska aspekter för dig och din IT-avdelning! Montjänsten är underhållsfri, med en upptid på 99,99%, inklusive en fantastisk skalbarhet och hastighet på grund av Microsoft Azure-plattformen. Vänligen kontakta oss om du vill veta mer om våra tekniska val.